miercuri, 25 iulie 2012

Reconstituirea. Politia in actiune

S-a dat startul reconstituirii astazi, in parcare. Doi politisti in civil, unul in uniforma, un cetatean tanar si "infractorul" au refacut pas cu pas filmul furtului. Gradatul era martorul care il vazuse pe infractor in ziua fatidica traversand bulevardul cu prada. Ceilalti politisti se ocupau de partea birocratica: unul lua notite, altul spunea povestea, s-au facut chiar si poze, cu un oaresicare Logan, nici urma de Porche sau Jaguar:). Tanarul avea sa fie martorul reconstituirii.

Infractorul? Un biet om de vreo 45 de ani, incaruntit si cu pantalonii suflecati, asista aproape neputincios la regia post-factum. Consumator inrait de alcool, dupa o viata normala - a profesat si ca sofer de taxi, a ajuns la mila strazii, uneori fortandu-si norocul cu stergatoare de parbrize si capace sterpelite pe care le vinde taximetristilor in gara. De fapt de acolo a si fost ridicat... Discutand s-a aflat ca in vremurile lui bune, ne-a fost vecin - doua scari mai departe, la etajul 10. Pus in fata intregii situatii, nu-si aducea aminte - bautura e antidotul care il ajuta sa uite de relele pe care le face. Sau poate e tapul ispasitor in toata povestea..

Profesionalismul nu-i lipseste defel, la intampinarea tatei si masinii gandurile i-au iesit pe gura:
"Si-a pus domnu' capace noi! Astea-s si mai frumoase!":)
(intr-adevar, nu am dus lipsa de zel si am cumparat altele, nu originale, dar parca mai stilizate, vorba "expertului")

Se va incheia un alt proces verbal la sectie, urmand sa fie chemat si tata pentru a-l semna. Cu hotul de capace nu se stie inca...probabil va ajunge pentru inca alte cateva luni intr-un resort racoros pe arsita asta - are registrul de cazare plin cu astfel de sejururi...

Capacele?! Nu au fost recuperate. Probabil si-au gasit un alt proprietar...sau asteapta in vreun shop de dezmembrari sa fie remarcate. Paguba? 160 de lei - pret de raft la Autocenter.




Niciun comentariu: