vineri, 2 noiembrie 2007

Mr. Muscle - insatisfactie totala

Azi, ca-n orice final de saptamana, cand toti savuram pe chat topicul lu' Nelu cu "Thanks God it's Friday", un gand oxiuric ma infierbanta mental la fiecare 10 min: ca am acasa 2 chiuvete epocale lasate in stare comatoasa, infundate pana-n buza cu grasimi.

Nu ca aseara, fortand mitul femeii puternice de cariera m-am transformat si in instalator verificand sifonul de la chiuvetele astea, de naiba le-a legat in serie. Si nu, baiul nu era in sifon. N-am gasit ca-n casele de femei gospodine par de la pieptanat, epilat sau mucus de la sesiuni lungi matinale de extras seva din nari. Era in schimb o urma consistenta de grasime, pentru ca da, eu arunc uleiul invechit din tigaie la chiuveta!


Vina mi-o recunosc, ca-s sincera!

Da, stiu ca nu e ecologic, ca l-as putea colecta si folosi de 2 ori pe an la facut sapun de casa, da' sa fim seriosi, ce-s eu? Vreo baba de tara ajunsa la pomana unei pensii de 1 milion care are nevoie de "soponel" de casa ca sa spal gogosari si pantaloni cu miros aspru?!

In fine, arunc uleiul ala pe instalatia sanitara, desi stiu ca nu e bine si ca se formeaza o pelicula care nu lasa vietatile sa traiasca in mediu acvatic dupa deversare. Desi credeam eu aseara ca am facut un capat de treaba buna si probabil s-a desfundat un pic, n-a fost asa, ca la primul litru de apa din robinet, chiuveta era gata sa-mi suporte niste barcute din ziar in care sa suflu ca sa le ghidez navigarea in Marea dezamagire.


Se cumpara dupa reclama

Si-asa se face ca astazi, venind de la office foarte informata, am intrat la maghiaroaicele astea de ma sfideaza tot timpul - la magazinul brandurilor fara calitate, d-aci de langa mine sa iau, dupa recomandarea colegilor, granule de desfundat tevile.

Am luat, citit instructiuni cu pofta, vazut continut si reguli, si reactii adverse...si m-am pus pe treaba. 2 litri de apa clocotita peste granulele alea infipte in canalizarea chiuvetelor si s-ar fi infaptuit minunea.


Hai, tovarasi, la treaba!

Am anuntat toata familia ca urma sa pornesc un proces initiatic in viata, eu, aceasta locatara celibatara de apartament, departe in lume, singura si puternica si fara un muschi de barbat langa mine, uau, tu!!

S-a si pus pe clocotit apa, am indesat cu pofta granulele in chiuvetele astea de au tevi comune si m-am pregatit de respectat procedura. Apa ferbinte, de turnat in ambele orificii, alea metalice (nu mai gandi pornografic!). Au intrat poate 200 de ml in chiuveta din bucatarie, o strasnica opera a anilor '40 - metalica, mancata de rugina, incastrata in perete, fara un sifon mobil si odinioara vopsita cu alb (asa au crezut proprietarii ca ma conving de salubritatea ei). Ce s-a intamplat? Nimic. A ramas restul de apa la suprafata scotand aburi...si atat.

M-am grabit sa merg sa apelez la procedura si in baie. Aici, daca odinioara se auzeau inghitiuri in gol pe teava cand scapam cu abundenta apa in bucatarie, de data asta, la cateva picaturi in plus, nivelul apei a inceput sa creasca si totul sa se trasforme intr-o zeama tulbure la suprafata careia iesea din cand in cand cate o granula gata expandata. Ca sa faca ce?! Nici pana acum nu stiu.



Fantastikus weekend!

Am stat si privit insetata la noul din viata mea de weekend. Nimic. Stateam plesnita de realitate cu oala clocotinda in maini asteptand sa torn cei 2 litri de apa. Nu a fost cazul. Am supravegheat degeaba gurile de la chiuvete.

In 10 min s-a retras ca la reflux apa din lavoar pentru ca sa observ ca nimic nu s-a desfundat, poate gaturile tevilor s-au elasticizat un pic.

Internet cu www-uri si smart advices, telefoane si discutii cu tot felul de cunoscuti sunt fix....nimic. Peak out, Mr. Muscolo, Cilit, Cif, Mr. Muscle si toate porcariile promovate pe piata sunt optiuni de enervare.

O soda caustica de ucis fara mila toate vietatile urmeaza sa-mi invadeze chiuvetele, si poate cand voi mai creste sa ma mut intr-o casa fara chiuvete revarsate care sa imi solicite inventivitatea, nervii si indemanarea.

Pentru cei care isi petrec seara asta de vineri in cluburi, baruri sau sarutandu-se languros pe strazi intunecate, sunteti cu totii niste ignoranti, snobi si degeaba ati trecut prin viata!

O juna instalatoare ;)

4 comentarii:

Anonim spunea...

welcome back lady.

mai astept sa citesc, mai ales despre innot si role :P

Anonim spunea...

ciudat...la mine a mers din prima :)

Anonim spunea...

People should read this.

Spaniolul spunea...

Eu am bagat un ,,sarpe" si l-am rasucit pe teava de scurgere de la chiuveta din baie.Nu stiu ce am agatat ca nu a mai vrut sa iasa sub nici o forma.Pana la urma s-a rupt ramanand o bucata de vreo jumatate de metru pe teava.Acum caut o solutie de topit sarma aceea otelita...
.